- Sayın Üyelerimiz Aidatınızı Ödediğiniz için Teşekkür ederiz.
Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


5 Ekimde yapılan "KARA LAHANA GÜNÜMÜZE"  Katılan Tüm Üye ve Misafirlerimize Teşekkür ederiz


Giresun Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Anket
WEB sitemizi aktif buluyor musunuz?
 
  TARİHİ YERLER

GİRESUN TARİHİ YERLER

MÜZE (GOGARA KİLİSESİ)
Sahilde Gogara mevkiinde bulunan kilisenin 16. yüzyılda yapıldığı bilinmektedir.Ortodosk kilisesidir.Kesme taşlardan inşa edilmiş olup kubbesi ve tipik kilise mimarisiyle ilgi çeker.Şu anda arkeoloji müzesi olarak kullanılmaktadır.

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ (KATOLİK KİLİSESİ)

Çınarlar mahallesinde bulunan ve çocuk kütüphanesi olarak kullanılan yapı aslen Fransız Katolik Kilisesidir.1800’lü yılların sonlarında inşa edilmiştir.

KAYA KİLİSESİ

Bu günkü askerlik şubesi arkasındaki eski Lonca yolu üzerindedir.Hıristiyanlığın ilk yayıldığı yıllardan kalma bir kaya tapınağıdır.Gizli ayinlerin yapıldığı ilk kapalı mabetlerdendir.Panaia ve Surp Sarkiz adlarıyla da bilinen ve üç katlı olduğu söylenen tapınak geçmişte şifahane olarakta kullanılmıştır.

KUFA KUYUSU

Pontus döneminden kaldığı sanılan kuyu,kalenin eteğinde ve yeni açılan yolun kenarındadır.Kale’nin su ihtiyacını karşılamak için açılmıştır.Gizli geçitlerlede bağlantılı olduğu söylenir.Kuyunun ağız kısmı iki metre yüksekliğinde 80 cm. genişliğindedir.Kesme taşlardan örülmüştür.Kesme taşlardan sonra kuyu genişlemekte ve 7-8 metre derinliğe inmektedir.

MİLLET BAHÇESİ KAPISI
Vilayet binası önündeki parkın taştan,kemerli kapısıdır.Kapıda üç kitabe bulunmaktadır.Kitabelerden anlaşıldığına göre kapı kaymakam Ziya bey ve belediye reisi Kaptan Yorgi tarafından yaptırılmıştır.

SEYYİT VAKKAS TÜRBESİ
Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han döneminde Giresun’un fethi sırasında büyük yararlılıklar gösteren ve yapılan çatışmalarda şehit düşen Uç Beyi Seyit Vakkas’a aittir.Mezar 15. yüzyılda,Türbe ise 19. yüzyılda yapılmıştır.

TİCARET LİSESİ VE KAPISI

1904-1906 yılları arasında yapılmış Dor-Korint-İyon tarzı bir yapıdır.Binanın girişinde bulunan taştan kemerli kapı estetik açıdan çok hoş bir görünüme sahiptir.

KALE CAMİİ

Kale mahallesindeki mimari değeri yüksek bir yapıdır.İki yazıtı vardır.Giriş kapısı üstündeki 1830 tarihli yazıtında ilk camii Dizdarzade Emetullah Hanımın yaptırdığı bildirilmektedir.1912 tarihli yazıtındaysada caminin Sarı Mahmut Zade El-Hac Mustafa Efendi tarafından yeniden inşa ettirildiği belirtilmektedir.

HACI HÜSEYİN CAMİİ
En eski camidir.1594 yılında Çoban oğlu Hacı Hüseyin tarafından yaptırılmıştır.

HACI MİKTAT CAMİİ

Yapının üç ayrı yazıtı vardır.1661 tarihli yazıtından yapının Hacı Miktat Ağa’nın vakfı,1841 tarihli yazıtından Hacı Çalık Kapudan’ın hayratı olduğu anlaşılmaktadır.1889 tarihli yazıtı ise yapıyı Hacı İsmail Efendi’nin yeniden inşa ettirdiğini belirtmektedir.

ÇEKEK CAMİİ

1884 tarihli kitabesinden caminin Sarı Alemdar Zade tarafından yaptırıldığı anlaşılmaktadır.

Not: Bilgiler Giresun Belediyesi İnternet Sitesinden Alınmıştır.

Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
Köşe Yazıları
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,2242   32,2822
EURO 34,6993   34,7618
       
Özlü Sözler
Bir insana yapılacak en büyük kötülük, ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir. Friends
Son Ziyaretçi Yorumları
seyit mete nayman
guzel site tebrikler basarilar kayseriden selamlar

MÜKERREM AKTAŞ
28 Giresunlular Derneğimizin sitesini çok beğendim emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. Arkadaşlar Bu Siteye ait link'i eşimize,Dostumuza,akrabalarımıza,arkadaşlarımıza ve Tüm Giresunlulara tanıtalım. Birlikten Kuvvet Doğar.

Yakuphan Özdemir
Karadeniz'in en güzide en güzel ilinden olan Giresun'un bu denli desteklenmesini ve diğer yörelerimize tanıtmak amaciıyla yaptığınız giresunlular derneği sadece Giresunluların değil bütün Karadeniz halkı tarafından desteklenmesi gereken bir şeydir başarılarınızın devamını dilerim .


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.